Fysieke ondersteuning en hulpmiddelen

Fysieke ondersteuning

Kanker en de behandeling doen een enorme aanslag op het lichaam. Deze lichamelijke klachten kunnen heel divers zijn: van oedeem tot aan stijve gewrichten en van neuropathie tot aan verminderde balans. Ons aanbod is daarom dan ook heel breed. Uw caremanager bij Cancer Care Center stelt samen met u een passend programma op, gebaseerd op uw specifieke zorgvraag.

Vitaal Verder

Vitaal Verder is een speciaal bewegingsprogramma wat is ontwikkeld in samenwerking met de fysiotherapeuten van Fysio Holland. Het programma is bedoeld voor als u de OncoTraining of een andere therapie heeft afgerond en nog graag bij ons wilt blijven trainen. Met een abonnement op Vitaal Verder kunt u dat op gezette tijden doen onder begeleiding van een van onze bewegingsspecialisten. 

Verder in Balans

De stichting Verder in Balans is in 2001 opgericht voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Het doel is om bewegingsactiviteiten en lotgenotencontact te stimuleren.
Een mooie aanvulling op onze zorg voor als patiënten klaar zijn bij ons en verder aan hun conditie willen blijven werken. Zij bieden twee activiteiten: bewegen op muziek en tennis.

 

Hulpmiddelen

Soms zijn tijdens of na de behandeling hulpmiddelen vereist: zoals een pruik na haarverlies, elastische kousen bij oedeem of een prothese en aangepaste lingerie na borstamputatie. Wij werken samen met ervaren en betrouwbare partners die u hierbij kunnen helpen. 

 

Zorgdisciplines