Osteopathie

Operaties en bestraling kunnen leiden tot verklevingen, dit zijn een soort inwendige littekens. Osteopathie kan door middel van zachte handgrepen helpen om deze verklevingen te verminderen. Het is een manuele onderzoek- en behandelwijze die zich richt op de bewegingsmogelijkheid van het lichaam. Het doel van de behandeling is het bevorderen van de beweeglijkheid van de betrokken structuren en zodoende het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken.

Osteopathie gaat uit van de filosofie dat het menselijk lichaam moet worden gezien als één geheel. Dat niet alleen gekeken moet worden naar bijvoorbeeld de knie of de rug, maar dat je iedere kwetsuur of afwijking moet zien in samenhang met de rest van het lichaam. 
 

Wegens vertrek van onze osteopaat zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe kracht. Ben je werkzaam als osteopaat en heb je ervaring met het werken met kankerpatiënten, dan komen we graag in gesprek met je. Neem voor meer informatie contact op met directeur Annemarie Beintema via info@cancercarecenter.nl.

 

 

 

 

Zorgverleners