Groepsgesprekken Overleven met kanker

Een steeds grotere groep mensen leeft langer door met kanker. Genezing is niet meer mogelijk, het einde van het leven is voor een onbekende tijd uitgesteld. Dat is mooi, maar het levert vaak nieuwe levensvragen op. Speciaal voor deze groep organiseren wij maandelijks een groepsgesprek met lotgenoten.Ook cliënten die na behandeling voor kanker moeite hebben de draad weer op te pakken, zijn van harte welkom. 

De volgende edities zijn gepland op maandag 7 november en maandag 5 december.

Doorleven is mooi, maar ook lastig

Hoe ga ik om met angst en onzekerheid? Hoe ga ik verder? Hoe doe ik weer mee met het gewone leven? Wat pak ik op, wat laat ik liever liggen? Van wie krijg ik energie, van wie niet? Wat wil ik nu echt? Het zijn voorbeelden van een oneindige stroom levensvragen; vragen die geen eenduidig antwoord of oplossing kennen.

Doorlevers met dit soort vragen hoeven niet naar een psycholoog, maar hebben soms wel behoefte aan tijd, ruimte en aandacht om hun gevoelens en gedachten uit te spreken en te delen. Het groepsgesprek Overleven met kanker biedt een veilige omgeving waarin, onder deskundige begeleiding, erkenning en herkenning is van anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Doel is het behouden c.q. vergroten van assertiviteit, veerkracht en zelfvertrouwen.
 

Praktische informatie

De organisatie en begeleiding is in handen van Annemarie van den Berg. Als coach en ervaringsdeskundige begeleidt ze kankerpatiënten om te leren leven met kanker. Daarnaast leidt ze gespreksgroepen bij patiëntenorganisaties over levensvragen en omgaan met ziekte en verlies. Kijk voor meer informatie op haar website www.annemarievandenberg.nl of lees dit interview met haar.

Het gesprek vindt plaats elke eerste maandag van de maand van 10:00 – 11:30 uur in het Cancer Care Center Amsterdam Zuid aan de Koenenkade 6 in Amsterdam. Aanmelden kan via info@annemarievandenberg.nl.

Je kunt je partner of andere naaste meenemen. De kosten bedragen €10,- per sessie en €5,- voor degene die met je meekomt, ter plaatse te voldoen.

 

Groepsgesprek