Corinne
Vermeulen
Omschrijving

Van het ene op het andere moment werd je uit de draaimolen van het leven gegooid, toen je hoorde dat je kanker had. De wereld ging door en jij stond stil. Alles draaide lange tijd om herstel: je agenda werd lange tijd bepaald door je behandelaren. Ingrijpend, maar het gaf je vaak ook duidelijkheid en houvast. 
Dan komt het moment, dat je behandeling klaar is. Het zorgteam om je heen zwaait je als het ware uit en je bent blij en dankbaar dat de behandeling klaar is. 
Tijd om de draad van het ‘gewone’ leven weer op te pakken. Te gaan werken, ook. Maar hoe doe je dat? 

Als coach (en in mijn jarenlange ervaring als arbeidsdeskundige bij de re-integratie voor mensen met kanker) zie ik vaak de worsteling hierin. Er is zo weinig begeleiding gericht op jouzelf in re-integratie als de medische behandelingen eenmaal klaar zijn. En die stap naar weer ‘gewoon’ leven en werken voelt vaak groot. 
Tegelijk vinden werkgevers en collega’s het vaak zo moeilijk en spannend om in echte verbinding met jou het gesprek aan te gaan, te luisteren hoe het voor jou was en is, wat je nodig hebt om je werkende leven weer op te bouwen en die hulp te bieden. Dus hoe vind je elkaar weer en hoe ga je in gesprek met je werkgever over je re-integratie? Of als je ZZP’er of ondernemer bent: hoe geef je anders vorm aan je werk als dat je wens is?

Met die ervaring en met een heel groot hart voor mensen, heb ik het coachtraject De Kunst Van Het Leven ontwikkeld. Het helpt je bij de stap naar je werkende leven, waarbij je wel wat persoonlijke stevigheid en steun kunt gebruiken. Op jouw manier.
Daarom gaat het in de sessies over het onderzoeken wie je nu bent. Over het hervinden van je persoonlijke kracht. Wat dat betekent voor je werk èn voor je leven. Hoe ga je om met de periodieke medische controles? Ben je daarbij bang dat ‘het’ terugkomt? Mag die angst er zijn en kun je erover praten?
Maar het mag ook gaan over zingeving en over levensvragen waarvan het antwoord zich niet zomaar aandient, als jij dat wilt.
We werken ook aan het bewust worden van de persoonlijke triggers en overtuigingen die er misschien voor zorgen dat je in je stappen terug naar je (werkende) leven harder gaat dan goed voor je is. Met de dreiging van een overbelasting op de loer? Of misschien heb je juist triggers van onzekerheid of je het ‘allemaal’ wel weer kan en ben je bang en terughoudend in het weer opbouwen van je werk en je leven. 

Weet dan, lief mens, dat je helemaal oké bent. Je màg dit spannend en moeilijk vinden, terwijl je toch de stappen zet op de weg die bij jou past. Dat is heel normaal. Ik loop graag naast je en ben er voor je op de momenten dat het moeilijk is.

En waar hulp nodig is in het voeren van de goede gesprekken tussen jou en je werkgever over jouw re-integratie kan ik jullie ondersteunen. Als coach, maar ook gebruik makend mijn kennis en ervaring als arbeidsdeskundige.

De kunst van het leven is iets voor jou, als je op zoek bent naar jouw persoonlijke balans in je werkhervatting en in wie je werkelijk bent. Zodat je met rust, vertrouwen en geloof in jezelf weer stevig staat en jouw kunst van het leven hebt gevonden..

Omdat dit traject bijdraagt aan je duurzame re-integratie, wordt de werkgever gevraagd de investering van dit traject te vergoeden. Als ZZP-er kun je de kosten in je onderneming aftrekken voor de belasting