Machteld
Wentzel
Omschrijving

Sinds 2003 coach ik mensen in het omgaan met tegenslagen in de breedste zin van het woord en sinds 2017 in het omgaan met kanker. Ik ben ervaringsdeskundig, in 2016 heb ik borstkanker gehad. Dit was de aanleiding voor mij om mensen te coachen met kanker en om een boek te schrijven “Kans op zon”. Hierin staan tips en methodieken om mentaal met kanker om te kunnen gaan.

Waarvoor kunt bij mij terecht en wat doen we in een coachingsessie? Hier zijn enkele voorbeelden.
We praten over uw situatie, gedachtes en gevoelens. Deze onderzoeken we en maken we samen bewust en tastbaar voor u. Soms helpt het om vanuit een ander perspectief naar uw ingrijpende situatie te kijken. Of we benaderen uw positie vanuit een opstelling, dat heet systemisch werk, we onderzoeken hoe u zich verhoudt tot de kanker of tot anderen. Dit kan heel verhelderend en opluchtend werken.

Methoden die ik inzet zijn o.a: NLP, Voice Dialogue, Systemisch werk en Mindfulness. In iedere coachingsessie bespreken we waar u mee zit, wat u nodig heeft en op basis daarvan stel ik voor welke methodiek we toepassen. Zodat u evenwicht kan vinden om verder te kunnen. Dat is het doel.

Daarnaast organiseer ik samen met Sacha Kraal via de organisatie Life Changing events groepsretraites voor mensen die geraakt zijn door kanker. Dit houdt in dat mensen op geweldig mooie plekken, even weg van huis, met coaching en ontspanning een herstart maken en hun evenwicht en kracht vinden.

Ik ben als coach gecertificeerd in Neuro Linguïstisch Programmeren, in Systemisch werk, als trainer in Communicatie en Persoonlijke effectiviteit en ik heb deelmodules van de opleiding Coachen rondom kanker gedaan.