Hulp bij het uiterlijk

Veel kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten vinden het belangrijk er goed uit te zien. Hieronder een lijst van externe aanbieders van ondersteunende middelen als pruiken, lingerie en protheses. 

Neem voor suggesties over aanvullingen van deze lijst contact met ons op.

Uiterlijke verzorging

Kanker en de behandelingen kunnen ook zorgen voor veranderingen in het gezicht. Vaak wordt de huid door de chemo dunner en droger. Er kan ook meer haargroei ontstaan door hormoontherapie. Extra aandacht voor het uiterlijk is belangrijk, want als je er goed uitziet, voel je je vaak ook beter. 

Wij werken samen met schoonheidsspecialiste Melany Molenaar. Zij heeft vaak kankerpatiënten behandelt en heeft ruime ervaring in zaken als huidverzorging, medisch pedicure, manicure, browstyling, ontspanningsmassage, bindweefselmassage, ontharen en visagie. Melany is eenmaal per maand aanwezig op onze vestiging inzet Amsterdamse Bos.

De stichting Look Good Feel Better geeft praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Dit wordt gedaan tijdens workshops en individuele behandelingen. Op de uitgebreide website staan verder heel veel informatie, tips en adviezen. 

Hun boekje Uiterlijke Verzorging bij Kanker is hier te downloaden. 

Triger

Borstprotheses en aangepaste lingerie

Als bij borstkanker een borst verwijderd is, of zelfs beide borsten, kan een vrouw na goede genezing van de wond terecht bij een mammacareadviseur voor een borstprothese. Vaak bieden deze adviseurs ook mooie aangepaste lingerie aan. 

Onze vestigingen in Amsterdam Oost, Watergraafsmeer en Amsterdam West werken samen met Marilinge van mamacare-adviseur Marianna Dukker.
Marilinge is een erkend leverancier van hulpmiddelen. Naast borstprotheses zijn dat onder meer zwem- en tepelprotheses. Met de juiste borstprothese wil Marilinge bijdragen aan het hervinden van zelfvertrouwen en vrouwelijkheid. Marilinge biedt persoonlijke aandacht en empathie; deskundigheid en ervaring staan centraal.
Wat de lingerie betreft voert Marilinge diverse merken en daarbij is voor elk wat wils: zachte tinten of felle kleuren, bh’s met of zonder beugel, voorgevormde cups of kant. Ook gewaagde lingerie zoals die van Ada van Moorst of de care bra van Marlies Dekkers. Marilinge verkoopt ook aangepaste sportbeha’s, badkleding, speciale topjes en hemdjes. Klik hier voor de collectie bh's, de collectie badkleding en de collectie ondermode.
Marianna Dukker is te bereiken via info@marilinge.nl of telefoon 020-400 43 43. 

Onze vestiging in Amsterdam Noord werkt samen met Borstprothese Praktijk Amsterdam van Naomi Snijders. U kunt een afspraak met haar maken voor een kennismaking waarbij alle mogelijkheden doorgenomen zullen worden en u de verschillende protheses kunt passen. Indien u niet naar de praktijk kunt komen, is huisbezoek ook mogelijk. Iedere eerste woensdag van de maand is er een inloopochtend waar u zonder afspraak naar toe kunt komen. Ook bij Noami kunt u uiteraard terecht voor aangepaste bh's en badmode. Naomi is te bereiken via 06 - 29735963 of  n.snijder@borstprothese.amsterdam.

Triger

Hoofdbedekkingen

Er zijn verschillende mogelijkheden om dun haar, kale plekken of een kaal hoofd te camoufleren. Het hoeft niet altijd een pruik te zijn. 

Voor een uitgebreid aanbod van leuke mutsjes, sjaals en petten kunt u onder meer terecht bij de volgende webshops:

www.mooihoofd.nl
www.bellebonnet.nl
www.myhead.eu
www.hippemuts.nl
www.rosettelavedette.com

Wie een pruik wil aanschaffen, moet niet wachten tot het haar verdwenen is. Het is beter als de haarwerkspecialist het eigen kapsel en de eigen haarkleur nog kan zien.

Onze vestiging in het Amsterdamse Bos werkt samen met Sjoerd Appij Haarwerken.
Maja Appij is elke 1e en 3e woensdagochtend van de maand van 9:00-13:00 uur aanwezig. Tijdens een consult geeft zij informatie over haarwerken, meet ze haarwerken aan en kan ze kleine maataanpassingen doen. U kunt een afspraak met Maja maken door te bellen naar 020-644 4296 of te mailen naar info@sjoerdappij.nl. 

Andere erkende aanbieders in Amsterdam zijn onder meer: 

Hairmasters (diverse vestigingen)
Pruik bij U Thuis (komen aan huis) 

Op de website van Look Good Feel Better staan veel tips en adviezen over  haarverzorging en de aanschaf van pruiken en andere hoofdbedekking.

Triger