Zorgverleners

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Cancer Care Center. Het zorgaanbod van ons centrum wordt uitgevoerd door professionele zorgverleners die gespecialiseerd zijn in oncologie en/of ervaring hebben met (voormalig) kankerpatiënten. Op deze pagina staan hun namen en specialisme. 

Annemarie Beintema, founder Cancer Care Center

Annemarie Beintema is oedeem- en oncologiefysiotherapeut en founder van Cancer Care Center. Haar missie: mensen met kanker hun vitaliteit teruggeven. 

Marjon Arfman, oncologie en oedeemfysiotherapeut in opleiding

Marjon is oncologie en oedeemfysiotherapeut in opleiding. Na eerst 4 jaar als consultant te hebben gewerkt op het gebied van gastvrijheidstrajecten binnen zorgorganisaties heeft ze besloten zich te laten omscholen tot fysiotherapeut. Op haar werk als consultant is ze veel in aanraking geweest met oncologische patiënten, waardoor de interesse in doelgroep is ontwikkeld. Marjon is werkzaam op de locatie Zuid-Oost, Vrolikstraat en Blasiusstraat.

Maja Appij-van den Berg, haarwerkster

Maja van Sjoerd Appij haarwerken is haarwerkspecialiste in de breedste zin van het woord. Zij maakt haarwerken (gehele en aanvullingen) voor iedereen die geheel of gedeeltelijk kaal is. Dit doet zij al sinds 1979. In 2015 won Maja een award als Europees haarwerkster van het jaar.

Eline Aukema, psycholoog

Eline Aukema is gezondheidszorgpsycholoog en hoofd van het Ingeborg Douwes Centrum. In haar werk voor het Centrum zet zij zich in voor goede psychologische zorg en nazorg voor iedereen die door kanker uit evenwicht is geraakt. Zorg die wat haar betreft net zo vanzelfsprekend en net zo beschikbaar en bereikbaar zou moeten zijn als medische zorg en nazorg.

Annemarie van den Berg, coach

Annemarie heeft zich als werkgerelateerd coach gespecialiseerd in begeleiding na kanker. Als coach en ervaringsdeskundige (uitgezaaide kanker) begeleidt ze mensen die na de diagnose kanker het leven weer willen oppakken, terwijl alles een andere kleur heeft gekregen. In de gesprekken staan levensvragen centraal, zoals: ‘Hoe ga ik om met die paradox van angst en ‘gewoon verder leven’? Meer informatie www.annemarievandenberg.nl

Carina Bijman, diëtiste

Carina Bijman is diëtiste. Sinds 2008 heeft ze een eigen praktijk in Amsterdam-Noord. Voor haar werk heeft ze jarenlang deelgenomen aan een diëtisten-werkgroep van het Integraal Kankercentrum Amsterdam op gebied van oncologie in de wijde regio Amsterdam.  Ze heeft daar meegewerkt aan het ontwikkelen van screeningsinstrumenten, brochures en publicaties over voedingsproblemen bij kanker.

Lenka Buhlova, oedemfysiotherapeute

Lenka Buhlova is werkzaam als algemeen fysiotherapeute, oedeemfysiotherapeute en handtherapeute. Lenka heeft haar opleiding gedaan bij Vodder. Daarbij is ze  ook de opleiding gedaan voor bandagiste en kan direct in aansluiting op de behandeling met compressietherapie een elastische arm - of beenkous aanmeten. Ook heeft ze de opleiding handtherapie gedaan bij het NPI.

Alison Cheevers, oedeemfysiotherapeut

Alison Cheevers is Engelse en kwam dertien jaar geleden in Nederland wonen. Ze is hier afgestudeerd als fysiotherapeut en werkte twee jaar in een ziekenhuis. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met lymfoedeemtherapie en zag hoe dat kankerpatiënten helpt. Ze is nu oedeemfysiotherapeut en werkt met oncologische patiënten, zowel individueel als in groepen. 

Caroline Dudink, osteopaat

Caroline Dudink heeft ruim 15 jaar gewerkt als verpleegkundige, waarvan 10 jaar als oncologieverpleegkundige in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis. Sinds 2009 werkt zij als zelfstandig osteopaat in Haarlem. Daarnaast heeft zij vele specialisatie-opleidingen gevolgd, zoals de school voor natuurgeneeswijze, ergotherapie en PNI. Haar uitgangspunt is goed te luisteren naar haar cliënten en deze vervolgens op maat te ondersteunen bij een goed en snel herstel. Dit kan zijn door middel van een osteopatische behandeling, maar ook door het bieden van bewegings- en voedingsadvies.

Marloes Duininck, manueeltherapeut

Marloes Duininck werkt als fysio-/ manueel therapeut en is tevens oedeemfysiotherapeut bij CancerCareCenter. Omdat zij door de oedeemopleiding in aanraking is gekomen met de oncologische patiënt is hier haar interesse voor deze patiëntengroep ontstaan. Zij behandelt met name de fysiotherapeutische klachten die secundair aanwezig zijn bij de patiënten van het CancerCareCenter.  Dit zijn met name schouder-, nek- en rugklachten.

Marianna Dukker, adviseur mammacare

Marianna Dukker, bij wie in 2002 een agressieve vorm van borstkanker werd geconstateerd, is sinds 2011 mammacare-adviseur. Haar praktijk Marilinge is gespecialiseerd op het gebied van borstprotheses, lingerie, badkleding, ondermode en accessoires voor vrouwen die geconfronteerd zijn met borstkanker en een operatie hebben ondergaan. Haar motto: ‘Nieuw zelfvertrouwen en opnieuw vrouwelijkheid na de diagnose borstkanker.’  

Sam Gabriel, diëtist

Sam Gabriel is een enthousiast diëtist bij FitFood Diëtistenpraktijk en zet zich met hart en ziel voor de begeleiding van (voormalig) kankerpatiënten. Naast de individuele begeleiding, geeft Sam regelmatig groepsvoorlichtingen en lezingen over de invloed van voeding op de gezondheid en deelt hij zijn specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen.

Chantal Geuskens, oedeemfysiotherapeute

Chantal Geuskens is oedeemfysiotherapeute en geriatrief fysiotherapeute. In de ruim 20 jaar dat Chantal werkzaam is, heeft ze zich gespecialiseerd in oedeemtherapie, longrevalidatie en heeft ze een master opleiding gedaan voor
geriatriefysiotherapie. Ze werkt voornamelijk met mensen met een complexe
gezondheidsproblematiek en ziet daardoor veel mensen met oncologie in de voorgeschiedenis.

Hilde Hiemstra, acupuncturist

Hilde is acupuncturist met een verpleegkundige achtergrond en BIG geregistreerd. Haar professionele ervaring met en kennis van de zorg rond kanker past zij toe in haar vak als acupuncturist in haar praktijk Qi acupunctuur. Wat haar aanspreekt in de Chinese geneeswijze is dat daar bij elke klacht steeds naar de volledige mens gekeken wordt. Hilde is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Marianne den Hollander, massagetherapeut

Marianne den Hollander heeft een praktijk in massage, bewegingstherapie en lichamsgerichte beweging: Leveza. Zij heeft veel opleidingen gevolgd op het gebied van massages, orthomoleculaire therapie, voedingsadviezen, systemisch werk, emotioneel lichaamswerk en ademhaling. Leveza is aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker.  

Inez van Haaften, haptotherapeut

Inez van Haaften is GZ-haptotherapeut en begeleidt al ruim negen jaar cliënten met kanker, maar ook hun naasten en nabestaanden. Zij werkt daarbij nauw samen met psychologen van het Ingeborg Douwes Centrum, maar begeleidt ook cliënten vanuit haar eigen praktijk. Als verpleegkundige heeft zij ruime ervaring opgedaan in o.a. de jeugdzorg, kraamzorg en psychiatrie. Naast haar eigen praktijk is zij ook nog werkzaam in het onderwijs als docent omgangskunde / verpleegkunde. 

Ragna van Hummel, reïntegratiedeskundige

Ragna van Hummel is algemeen directeur van Re-turn, expert op het gebied van verzuim en re-integratie bij kanker. Zij begeleidt werknemers met kanker en hun werkgevers, met als doel: werken aan persoonlijk herstel en goede inzetbaarheid. Ragna richtte Re-turn op nadat zij in 2005 borstkanker kreeg en merkte hoezeer zowel werkgevers als werknemers worstelen met dit vraagstuk

Satu Karjalainen-Klaver, meditatie therapeut

Satu Karjalainen-Klaver is oncologieverpleegkundige en meditatieleraar. Het creëren van balans voor body, mind en soul is haar passie. Als oncologieverpleegkundige deed Satu bijna twintig jaar ervaring op in verschillende landen en nu heeft ze in Amsterdam haar praktijk Sattwanu opgezet. Satu geeft meditatiecursussen, retraites en workshops voor iedereen die meer rust en balans wil ervaren.  Daarnaast werkt ze nog als oncologie verpleegkundige in het OLVG en werkt ze samen met het Oncologisch Centrum Amsterdam.

Eefje Korsten, geldcoach

In 2009 werd bij Eefje borstkanker geconstateerd. Na jarenlange ervaring in het bankwezen werd het tijd voor iets anders. Vanuit haar praktijk KZ advies begeleidt en coacht zij mensen en ondernemers om meer inzicht te krijgen in hun geldzaken en hun financiën meer af te stemmen op hoe zij willen of moeten gaan leven en werken. Zij maakt hiervoor gebruik van jouw geldpersoonlijkheid, jouw geld geschiedenis, jouw financiële gegevens van nu en jouw wensen voor de toekomst. 

Sandrine Kwast, verpleegkundige

Sandrine Kwast is zelfstandig (wijk)verpleegkundige. Via haar bedrijf LINKinZORG biedt zij verpleegkundige voorlichting, instructie, advies en coördinatie van activiteiten op het gebied van gezondheidszorg rondom kanker. Sandrine helpt cliënten medische informatie te verzamelen zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen over de behandeling. Ook biedt zij individuele begeleiding om de zelfredzaamheid te vergroten. Het is haar missie om de cliënten te ondersteunen zodat ze zo optimaal mogelijk hun ziekteproces kunnen doorlopen.

Erna Laning, Mindfulness trainer

Vanaf haar 21e heeft Erna mensen begeleid en gecoacht bij fysieke en mentale problemen. Zij deed dat voor verschillende organisaties als gespecialiseerd verpleegkundige, verpleegkundig docent, projectleider, preventiewerker, trainer en adviseur/coach. Voor Erna is het altijd belangrijk geweest mensen te laten ervaren dat wat er ook gebeurt, het altijd mogelijk is weer thuis te komen bij jezelf. Zie ook: www.ishift.nl 

Josette van Leeuwen, yogalerares

Josette van Leeuwen is yogalerares. Nadat ze was genezen van borstkanker, ontwikkelde ze een yogaprogramma voor (ex)kankerpatiënten. Het programma bestaat sinds 2006 en heet H-yoga, afgeleid van Hatha Yoga en Helende Yoga. Begin 2007 richtte Van Leeuwen de Stichting Yoga & Kanker op voor de verbetering van de kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten. Samen met een team van gespecialiseerde vakdocenten leidt Van Leeuwen yogadocenten op tot H-yogadocent.
www.jyo.nl

Ljiljana Music, fysiotherapeut, oedeemtherapeut

Ljiljana Music werkt als fysio- en oedeemfysiotherapeut en geeft daarnaast Pilates en Zumba lessen. Zij heeft fysiotherapie gestudeerd in Kroatie en Dans in Nederland. In het verleden heeft zij gewerkt bij het oncologische revalidatieprogramma Herstel & Balans. Binnen de afdeling Centrum voor Arbeid en Gezondheid Amsterdam (CAGA Reade) heeft zij vaak met oncologiepatiënten gewerkt in het kader van arbeidsreïntegratie. Middels een fysieke benadering wil zij in haar werk bij de mensen een bewustwordingsproces op gang brengen die niet alleen fysiek is, maar ook mentaal en emotioneel.

Froukje Potijk, oedeemfysiotherapeut

Froukje Potijk is oedeemfysiotherapeut. Ze is momenteel bezig met haar MSc revalidatiewetenschappen gericht op oncologie en  lymfologie.  Daarnaast is Froukje opgeleid pilatesdocente (STOTT).  Ze ziet patiënten zowel voor oedeembehandeling als oncologische revalidatie en geeft pilates lessen gericht op de oncologische patiënt. Naast het werken op de praktijk is Froukje docent van de oedeemtherapie opleiding en geeft ze lymftaping cursussen. 

Mariette Reineke, Vitality & Wellbeing coach

Vanuit haar praktijk Universal Medicine Therapies begeleidt en coacht Mariette Reineke mensen om de relatie met zichzelf te verdiepen en weer in contact te komen met hun lichaam. Ze maakt hiervoor gebruik van esoteric healing, (bindweefsel)massage, gezichtsmassage, coaching, meditatie, yoga en voedingsadvies. Daarnaast geeft ze workshops, presentaties en programma’s op het gebied van goed voor jezelf zorgen, vrouw zijn en verkering met jezelf hebben. 

Corine Rijpkema, ergotherapeut

Corine Rijpkema is ergotherapeut en gezondheidswetenschapper op het gebied van preventie en volksgezondheid. Na haar studie gezondheidswetenschappen is Corine gaan werken als ergotherapeut in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Als ergotherapeut kijkt Corine naar het betekenisvol dagelijks handelen en ondersteunt zij mensen in het uitvoeren van alledaagse activiteiten. Hierbij kunt u denken aan het vinden van een nieuwe dagstructuur of het maken van een opbouwschema voor het terugkeren naar werk.

Nicolien van Rooij, Care for Cancer consulent

Nicolien is consulent voor Care for Cancer in regio Noord-Holland. Ze werkt bij het NKI-ALV als oncologieverpleegkundige op de afdeling oncologische chirurgie urologie / gynaecologie / maag-darm-lever ziekten. Daar is ze tevens werkzaam als trainer communicatie en psychosociale zorg aan de opleiding voor oncologieverpleegkundigen. 

Lisa Scheepens, logopedist

Lisa Scheepens is logopedist bij Logopediepraktijk Oost en werkt sinds de opening van Gezondheidscentrum Vrolikstraat in 2014 onder één dak met het Cancer Care Center. Zij richt zich voornamelijk op (jong)volwassenen en ouderen in de praktijk. Zij heeft gemerkt dat steeds meer (ex)kankerpatiënten (na)zorg krijgen in de eerste lijn en gaat daarom graag de samenwerking aan. Mensen komen vaak in aanmerking voor logopedie wanneer er klachten ervaren worden bij het spreken en slikken.

Cosima Scheuten, massage- en bewegingstherapeut

Cosima Scheuten is massage- en bewegingstherapeut. Ze begeleidt sinds 2005 mensen bij het genezingsproces; sinds 2007 vooral vrouwen met borstkanker. Scheuten is Registertherapeut BNG® en natuurgeneeskundige; ze is gediplomeerd als coach en counselor. Bovendien is ze gediplomeerd massage- en bewegingstherapeute (na een opleiding van 5 jaar), geautoriseerd Chi Kung instructeur (na 9 jaar opleiding) en volgt ze regelmatig nascholingen en masterclasses over Westerse en Oosterse geneeskunde. massagetherapie.wordpress.com/home/

Dieuwke Schregardus, diëtist

Dieuwke (wordt uitgesproken als Djoeke) Schregardus is diëtist. Ze is werkzaam geweest in verschillende  ziekenhuizen in Amsterdam en Utrecht. Op diverse afdelingen heeft zij oncologische patiënten begeleid; voor, tijdens en na de (combinatie van) behandelingen. In 2015 is zij voedingsadviesbureau Eiwitten&Zo gestart. Zij is geregistreerd diëtist in het Kwaliteitsregister Paramedici en is zij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland. 

Naomi Snijder, adviseur mammacare

In 2011 werd bij Naomi borstkanker geconstateerd. Dit heeft een enorme wending betekend in haar leven. Haar oude werk als projectmanager bleek niet meer mogelijk. Door haar positieve ervaring met de borstprothese die ze zelf draagt en de wil om anderen te helpen, is ze na het behalen van het Mammacare Adviseur diploma gestart met Borstprothese Praktijk Amsterdam. Zij werkt samen met onze vestiging in Amsterdam Noord.

Maike Stuurland, oedeemfysiotherapeut

Maike Stuurland is oedeemfysiotherapeut en oncologiyfesiotherapeut. Daarnaast is zij bandagist en meet ze steunkousen aan. Ze heeft ervaring met patiënten die behandeld zijn of worden voor kanker. Ze werkt individueel en in groepsverband.


Jan Taal, psycholoog

Jan Taal is gezondheidszorgpsycholoog BIG en eerstelijnspsycholoog NIP NVPO. Hij werkt sinds 1980 in de begeleiding van mensen die met kanker zijn geconfronteerd. Jan ontwikkelde specifieke imaginatie-oefeningen om de draag- en veerkracht te helpen te vergroten. Jan ontwikkelde de Verbeeldingstoolkit. Dat is een doos vol met laagdrempelig oefenmateriaal om je innerlijke krachten te mobiliseren. Deze toolkit wordt door geheel Nederland door hulpverleners gebruikt. Zie verder: School voor Imaginatie.

Marga Tollenaar, oedeemfysiotherapeute en oncotrainer

Al  30 jaar werkt  ze met  oncologiepatiënten en behandelt ze mensen met lymfoedeem.  Ze ziet patiënten zowel voor oedeembehandeling als voor oncologische revalidatie. Daarnaast is  ze als  algemeen fysiotherapeute werkzaam en is  aangesloten bij het onconet,  nvfl  en reumanetwerk bij Fysioholland.

Ruth van Uden, huid- en oedeemtherapeut

Ruth van Uden is huidtherapeut/oedeemtherapeut. Sinds 2012 behandelt zij kankerpatiënten. Zij draagt bij aan de preventie en zorg bij (late) huidreacties na de behandeling van kanker, zoals lymfoedeem, littekens en wonden. De behandelingen die zij uitvoert zijn oedeemtherapie/ lymfedrainage, ambulante compressie therapie, littekenbehandeling, wondverzorging, lymfetaping, huidzorg en het aanmeten van compressie materiaal/hulpmiddelen. Zij is geregistreerd behandelaar in het Kwaliteitsregister Paramedici en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten(NVH).

Liesbeth Vermeer, bekkentherapeut

Liesbeth Vermeer is Oefentherapeut Cesar. Naast algemene klachten van houding en beweging kreeg zij in haar praktijk steeds vaker vragen over bekkenklachten.  De afgelopen 15 jaar heeft zij verschillende nascholingen gevolgd en zij wordt nu opgenomen in het register bekkenoefentherapie. Zij heeft een eigen praktijk in Utrecht en werkt 2 dagen per week in Amsterdam.

Karin Wesselink, shiatsu therapeut

Karin Wesselink studeerde in de zomer van 2013 af als shiatsu therapeut, na een studie van 4 jaar. Eén van haar drijfveren is: laten zien dat shiatsu niet ‘zweverig’ hoeft te zijn. www.shiatsu-karin.nl

Wieke Wiersma, bootcamp instructrice

Wieke Wiersma is bootcamp instructrice en dansdocent. Zij volgde haar opleidingen aan het CIOS en Dansacademie. Na een theatercarrière geeft zij sinds 4 jaar bootcamp trainingen aan onder meer zwangeren en jonge moeders. Door haar dansachtergrond is zij gespecialiseerd in houding en techniek. Plezier tijdens het trainen in de buitenlucht staat voorop; plezier zorgt voor motivatie, wat zorgt voor resultaat bij het herstel.

Rianne van Wingerden, oncologie- en oedeemfysiotherapeut

Rianne van Wingerden is oedeem- en oncologiefysiotherapeut. Tijdens haar opleiding in Rotterdam ontdekte ze haar interesse in patiënten met oncologische klachten. Na de opleiding Fysiotherapie begon ze daarom met de opleiding Oncologie. Daarna volgde ze ook de opleiding tot oedeemtherapeut. Momenteel volgt ze de master Lymphology & Oncology. Daardoor is zij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van oncologie.