Zorgverleners

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Cancer Care Center. Het zorgaanbod van ons centrum wordt uitgevoerd door professionele zorgverleners die gespecialiseerd zijn in oncologie en/of ervaring hebben met (voormalig) kankerpatiënten. Op deze pagina staan hun namen en specialisme. 

Annemarie Beintema, founder Cancer Care Center

Annemarie Beintema is founder en directeur van Cancer Care Center. Haar missie: mensen met kanker hun vitaliteit teruggeven en bij te dragen aan meer verbinding binnen de oncologische zorg.  Naast haar werkzaamheden als directeur is zij ook nog steeds werkzaam als oncologie- en oedeemfysiotherapeute. In 2017 behaalde zij haar MSc Revalidatiewetenschappen. 

Marjon Arfman, oncologie en oedeemfysiotherapeut in opleiding

Marjon is oncologie en oedeemfysiotherapeut in opleiding. Na eerst 4 jaar als consultant te hebben gewerkt op het gebied van gastvrijheidstrajecten binnen zorgorganisaties heeft ze besloten zich te laten omscholen tot fysiotherapeut. Op haar werk als consultant is ze veel in aanraking geweest met oncologische patiënten, waardoor de interesse in doelgroep is ontwikkeld. Marjon is werkzaam op de locatie Zuid, Centrum en Oost.

Eline Aukema, psycholoog

Eline Aukema is gezondheidszorgpsycholoog en hoofd van het Ingeborg Douwes Centrum. In haar werk voor het Centrum zet zij zich in voor goede psychologische zorg en nazorg voor iedereen die door kanker uit evenwicht is geraakt. Zorg die wat haar betreft net zo vanzelfsprekend en net zo beschikbaar en bereikbaar zou moeten zijn als medische zorg en nazorg.

Annemarie van den Berg, coach

Annemarie heeft zich als werkgerelateerd coach gespecialiseerd in begeleiding na kanker. Als coach en ervaringsdeskundige (uitgezaaide kanker) begeleidt ze mensen die na de diagnose kanker het leven weer willen oppakken, terwijl alles een andere kleur heeft gekregen. In de gesprekken staan levensvragen centraal, zoals: ‘Hoe ga ik om met die paradox van angst en ‘gewoon verder leven’? Meer informatie www.annemarievandenberg.nl

Carina Bijman, diëtiste

Carina Bijman is diëtiste. Sinds 2008 heeft ze een eigen praktijk in Amsterdam-Noord. Voor haar werk heeft ze jarenlang deelgenomen aan een diëtisten-werkgroep van het Integraal Kankercentrum Amsterdam op gebied van oncologie in de wijde regio Amsterdam.  Ze heeft daar meegewerkt aan het ontwikkelen van screeningsinstrumenten, brochures en publicaties over voedingsproblemen bij kanker.

Remco Blok, ergotherapeut

Remco Blok is ergotherapeut en gespecialiseerd in oncologische vraagstukken en zorgtechnologie. Hij werkt in de omgeving van Hilversum bij Ergotherapie Gooi en Omstreken en daarnaast is Remco actief lid van de Vakgroep Oncologie van Ergotherapie Nederland en betrokken bij de ontwikkeling van de oncologie cursus voor ergotherapeuten. Remco richt zich als ergotherapeut op praktische problemen in alledaagse activiteiten, de balans tussen belasting en belastbaarheid en het vergroten van de kwaliteit van leven.   

Femke Boon, fysio- en manueeltherapeut

Femke werkt als fysio- en manueel therapeut bij Cancer Care Center in Amsterdam Oost. Zij heeft na haar opleiding tot fysiotherapeut eerst een jaar gewerkt en heeft zich vervolgens gespecialiseerd tot manueel therapeut in Australië. Zij richt zich met name op klachten die secundair ontstaan bij patiënten tijdens de oncologische revalidatie. Hieronder vallen bijvoorbeeld klachten aan de nek, rug, schouder en arm. Daarnaast kan zij ook helpen met behandelingen bij hoofdpijnklachten. 

Esther ter Borg, psycholoog

Esther is gezondheidszorgpsycholoog met een post-master psycho-oncologie. Ze is werkzaam voor het Ingeborg Douwes Centrum en behandelt hier patiënten en hun naasten die geconfronteerd worden met kanker en hierin vastlopen. Zij doet dit onder meer met EMDR, cognitieve gedragstherapie, ACT/mindfulness, lichaamsgerichte therapie en systeemtherapie, zowel individueel als in een groep. Esther heeft een achtergrond in de revalidatie en gelooft sterk in de kracht van multidisciplinaire werken. 

Lenka Buhlova, oedemfysiotherapeute

Lenka Buhlova is werkzaam als algemeen fysiotherapeute, oedeemfysiotherapeute en handtherapeute. Lenka heeft haar opleiding gedaan bij Vodder. Daarbij is ze  ook de opleiding gedaan voor bandagiste en kan direct in aansluiting op de behandeling met compressietherapie een elastische arm - of beenkous aanmeten. Ook heeft ze de opleiding handtherapie gedaan bij het NPI.

Alison Cheevers, oedeemfysiotherapeut

Alison Cheevers is Engelse en kwam dertien jaar geleden in Nederland wonen. Ze is hier afgestudeerd als fysiotherapeut en werkte twee jaar in een ziekenhuis. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met lymfoedeemtherapie en zag hoe dat kankerpatiënten helpt. Ze is nu oedeemfysiotherapeut en werkt met oncologische patiënten, zowel individueel als in groepen. 

Yorik Butter, cardio- en algemeen fysiotherapeut

Yorik Butter is fysiotherapeut en gespecialiseerd in de behandeling van cardiologische en oncologische klachten. Tijdens de opleiding fysiotherapie heeft hij een extra verdieping gedaan in oncologische revalidatie. Na het afronden van de opleiding kwam hij al vroeg in aanraking met cardiologische revalidatie. Hier zag hij de overeenkomst in de behandeling bij cardio- en oncologische revalidatie. 

Marloes Duininck, manueeltherapeut

Marloes Duininck werkt als fysio-/ manueel therapeut en is tevens oedeemfysiotherapeut bij CancerCareCenter. Omdat zij door de oedeemopleiding in aanraking is gekomen met de oncologische patiënt is hier haar interesse voor deze patiëntengroep ontstaan. Zij behandelt met name de fysiotherapeutische klachten die secundair aanwezig zijn bij de patiënten van het CancerCareCenter.  Dit zijn met name schouder-, nek- en rugklachten.

Marianna Dukker, adviseur mammacare

Marianna Dukker, bij wie in 2002 een agressieve vorm van borstkanker werd geconstateerd, is sinds 2011 mammacare-adviseur. Haar praktijk Marilinge is gespecialiseerd op het gebied van borstprotheses, lingerie, badkleding, ondermode en accessoires voor vrouwen die geconfronteerd zijn met borstkanker en een operatie hebben ondergaan. Haar motto: ‘Nieuw zelfvertrouwen en opnieuw vrouwelijkheid na de diagnose borstkanker.’  

Sam Gabriel, diëtist

Sam Gabriel is een enthousiast diëtist bij FitFood Diëtistenpraktijk en zet zich met hart en ziel voor de begeleiding van (voormalig) kankerpatiënten. Naast de individuele begeleiding, geeft Sam regelmatig groepsvoorlichtingen en lezingen over de invloed van voeding op de gezondheid en deelt hij zijn specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen.

Chantal Geuskens, oedeemfysiotherapeute

Chantal Geuskens is oedeemfysiotherapeute en geriatrief fysiotherapeute. In de ruim 20 jaar dat Chantal werkzaam is, heeft ze zich gespecialiseerd in oedeemtherapie, longrevalidatie en heeft ze een master opleiding gedaan voor
geriatriefysiotherapie. Ze werkt voornamelijk met mensen met een complexe
gezondheidsproblematiek en ziet daardoor veel mensen met oncologie in de voorgeschiedenis.

Hilde Hiemstra, acupuncturist

Hilde is acupuncturist met een verpleegkundige achtergrond en BIG geregistreerd. Haar professionele ervaring met en kennis van de zorg rond kanker past zij toe in haar vak als acupuncturist in haar praktijk Qi acupunctuur. Wat haar aanspreekt in de Chinese geneeswijze is dat daar bij elke klacht steeds naar de volledige mens gekeken wordt. Hilde is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Marianne den Hollander, massagetherapeut

Marianne den Hollander heeft een praktijk in massage, bewegingstherapie en lichamsgerichte beweging: Leveza. Zij heeft veel opleidingen gevolgd op het gebied van massages, orthomoleculaire therapie, voedingsadviezen, systemisch werk, emotioneel lichaamswerk en ademhaling. Leveza is aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker.  

Ragna van Hummel, reïntegratiedeskundige

Ragna van Hummel is algemeen directeur van Re-turn, expert op het gebied van verzuim en re-integratie bij kanker. Zij begeleidt werknemers met kanker en hun werkgevers, met als doel: werken aan persoonlijk herstel en goede inzetbaarheid. Ragna richtte Re-turn op nadat zij in 2005 borstkanker kreeg en merkte hoezeer zowel werkgevers als werknemers worstelen met dit vraagstuk

Satu Karjalainen-Klaver, meditatie therapeut

Satu Karjalainen-Klaver is oncologieverpleegkundige en meditatieleraar. Het creëren van balans voor body, mind en soul is haar passie. Als oncologieverpleegkundige deed Satu bijna twintig jaar ervaring op in verschillende landen en nu heeft ze in Amsterdam haar praktijk Sattwanu opgezet. Satu geeft meditatiecursussen, retraites en workshops voor iedereen die meer rust en balans wil ervaren.  Daarnaast werkt ze nog als oncologie verpleegkundige in het OLVG en werkt ze samen met het Oncologisch Centrum Amsterdam.

Carina Kooijman, Kinderfysiotherapeut (in opleiding)

Carina is kinderfysiotherapeut in opleiding. Na een opleiding tot dansdocent is zij de opleiding fysiotherapie gaan volgen. Door jaren ervaring met lesgeven aan kinderen was de affiniteit met deze doelgroep groot en besloot zij de opleiding tot kinderfysiotherapeut te gaan volgen. Tijdens haar stage draaide ze mee met de oncologische revalidatiegroepen. Daarnaast is zij ook tijdens de opleiding tot kinderfysiotherapeut in aanraking gekomen met het onderwerp oncologie. Haar interesse in di vakgebied is gegroeid en Carina zet zich nu in om bij Cancer Care Center uitgebreide en passende zorg voor kinderen aan te bieden. 

Eefje Korsten, geldcoach

In 2009 werd bij Eefje borstkanker geconstateerd. Na jarenlange ervaring in het bankwezen werd het tijd voor iets anders. Vanuit haar praktijk KZ advies begeleidt en coacht zij mensen en ondernemers om meer inzicht te krijgen in hun geldzaken en hun financiën meer af te stemmen op hoe zij willen of moeten gaan leven en werken. Zij maakt hiervoor gebruik van uw geldpersoonlijkheid, uw geldgeschiedenis, uw financiële gegevens van nu en uw wensen voor de toekomst. 

Judith Kunst, psychosociaal en contextueel therapeut

Judith's werk richt zich op het omgaan met kanker; met angst en onzekerheid, vermoeidheid, veranderd zelfbeeld en rouw en verlies. Judith heeft veel ervaring en is ook geschoold in het begeleiden van gezin- en relatieproblemen binnen de oncologie. U kunt zowel voor individuele als voor relatiegesprekken bij haar terecht. Naast haar eigen praktijk, werkt Judith ook als medisch maatschappelijk werker in het AvL. www.judithkunst.nl

 

 

Sandrine Kwast, lifecoach en verpleegkundige

Sandrine Kwast is HBO verpleegkundige met 13 jaar ervaring in medische gespreksvoering. Ze heeft persoonlijke- en werkervaring met kankerpatiënten. Recentelijk heeft zij een post-HBO studie psychosociale ondersteuning afgerond. Daarnaast is zij gecertificeerd Big Five For Life coach. Via haar bedrijf WEERinREGIE biedt zij coachingstrajecten aan voor (ex)patiënten. Ze helpt hen weer de regie over hun leven te pakken, focus te krijgen en een bewust en kwalitatief goed leven te leiden.

Erna Laning, Mindfulness trainer

Vanaf haar 21e heeft Erna mensen begeleid en gecoacht bij fysieke en mentale problemen. Zij deed dat voor verschillende organisaties als gespecialiseerd verpleegkundige, verpleegkundig docent, projectleider, preventiewerker, trainer en adviseur/coach. Voor Erna is het altijd belangrijk geweest mensen te laten ervaren dat wat er ook gebeurt, het altijd mogelijk is weer thuis te komen bij jezelf. Zie ook: www.ishift.nl 

Melany Molenaar, schoonheidsspecialiste

Melany Molenaar is schoonheidsspecialiste en heeft veel ervaring in het behandelen van kankerpatiënten. Het gaat daarbij om zaken als huidverzorging, medisch pedicure, manicure, browstyling, ontspanningsmassage, bindweefselmassage, ontharen en visagie. Melany heeft ook een eigen salon in Zandvoort. Melany Molenaar Beauty&Visagie

https://www.facebook.com/Melany-Molenaar-Beauty-Visagie-1700303846869737/

Ljiljana Music, fysiotherapeut, oedeemfysiotherapeut

Ljiljana Music werkt als fysio- en oedeemfysiotherapeut en geeft daarnaast Pilates en Zumba lessen. Zij heeft fysiotherapie gestudeerd in Kroatie en Dans in Nederland. In het verleden heeft zij gewerkt bij het oncologische revalidatieprogramma Herstel & Balans. Binnen de afdeling Centrum voor Arbeid en Gezondheid Amsterdam (CAGA Reade) heeft zij vaak met oncologiepatiënten gewerkt in het kader van arbeidsreïntegratie. Middels een fysieke benadering wil zij in haar werk bij de mensen een bewustwordingsproces op gang brengen die niet alleen fysiek is, maar ook mentaal en emotioneel.

Froukje Potijk, oncologie- en oedeemfysiotherapeut

Froukje Potijk is oncologie- en oedeemfysiotherapeut. Ze heeft in 2017 haar MSc revalidatiewetenschappen gericht op oncologie en  lymfologie afgerond. Daarnaast is Froukje opgeleid pilatesdocente (STOTT).  Ze ziet patiënten zowel voor oedeembehandeling als oncologische revalidatie en geeft pilates lessen gericht op de oncologische patiënt. Naast het werken op de vestiging West is Froukje docent van de oedeemtherapie opleiding en geeft ze lymftaping cursussen. 

Mariette Reineke, Vitality & Wellbeing coach

Vanuit haar praktijk Universal Medicine Therapies begeleidt en coacht Mariette Reineke mensen om de relatie met zichzelf te verdiepen en weer in contact te komen met hun lichaam. Ze maakt hiervoor gebruik van esoteric healing, (bindweefsel)massage, gezichtsmassage, coaching, meditatie, yoga en voedingsadvies. Daarnaast geeft ze workshops, presentaties en programma’s op het gebied van goed voor jezelf zorgen, vrouw zijn en verkering met jezelf hebben. 

Nicolien van Rooij, Care for Cancer consulent

Nicolien is consulent voor Care for Cancer in regio Noord-Holland. Ze werkt bij het NKI-ALV als oncologieverpleegkundige op de afdeling oncologische chirurgie urologie / gynaecologie / maag-darm-lever ziekten. Daar is ze tevens werkzaam als trainer communicatie en psychosociale zorg aan de opleiding voor oncologieverpleegkundigen. 

Lisa Scheepens, logopedist

Lisa Scheepens is logopedist bij Logopediepraktijk Oost en werkt sinds de opening van Gezondheidscentrum Vrolikstraat in 2014 onder één dak met het Cancer Care Center. Zij richt zich voornamelijk op (jong)volwassenen en ouderen in de praktijk. Zij heeft gemerkt dat steeds meer (ex)kankerpatiënten (na)zorg krijgen in de eerste lijn en gaat daarom graag de samenwerking aan. Mensen komen vaak in aanmerking voor logopedie wanneer er klachten ervaren worden bij het spreken en slikken.

Dieuwke Schregardus, diëtist

Dieuwke (wordt uitgesproken als Djoeke) Schregardus is diëtist. Ze is werkzaam geweest in verschillende  ziekenhuizen in Amsterdam en Utrecht. Op diverse afdelingen heeft zij oncologische patiënten begeleid; voor, tijdens en na de (combinatie van) behandelingen. In 2015 is zij voedingsadviesbureau Eiwitten&Zo gestart. Zij is geregistreerd diëtist in het Kwaliteitsregister Paramedici en is zij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland. 

Naomi Snijder, adviseur mammacare

In 2011 werd bij Naomi borstkanker geconstateerd. Dit heeft een enorme wending betekend in haar leven. Haar oude werk als projectmanager bleek niet meer mogelijk. Door haar positieve ervaring met de borstprothese die ze zelf draagt en de wil om anderen te helpen, is ze na het behalen van het Mammacare Adviseur diploma gestart met Borstprothese Praktijk Amsterdam. Zij werkt samen met onze vestiging in Amsterdam Noord.

Maike Stuurland, oncologie- en oedeemfysiotherapeut

Maike Stuurland is oedeemfysiotherapeut en oncologiyfesiotherapeut. Daarnaast is zij bandagist en meet ze steunkousen aan. Ze heeft ervaring met patiënten die behandeld zijn of worden voor kanker. Ze werkt individueel en in groepsverband. In 2019 rondde zij haar Msc Oncologie opleiding af.


Jan Taal, psycholoog

Jan Taal is gezondheidszorgpsycholoog BIG en eerstelijnspsycholoog NIP NVPO. Hij werkt sinds 1980 in de begeleiding van mensen die met kanker zijn geconfronteerd. Jan ontwikkelde specifieke imaginatie-oefeningen om de draag- en veerkracht te helpen te vergroten. Jan ontwikkelde de Verbeeldingstoolkit. Dat is een doos vol met laagdrempelig oefenmateriaal om je innerlijke krachten te mobiliseren. Deze toolkit wordt door geheel Nederland door hulpverleners gebruikt. Zie verder: School voor Imaginatie.

Marga Tollenaar, oedeemfysiotherapeute en oncotrainer

Al  30 jaar werkt  ze met  oncologiepatiënten en behandelt ze mensen met lymfoedeem.  Ze ziet patiënten zowel voor oedeembehandeling als voor oncologische revalidatie. Daarnaast is  ze als  algemeen fysiotherapeute werkzaam en is  aangesloten bij het onconet,  nvfl  en reumanetwerk bij Fysioholland.

Robert Vlek, manueel- en fysiotherapeut

Robert Vlek is fysiotherapeut en manueeltherapeut (MSc). Hij is gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten en (postoperatieve) schouderklachten. Daarnaast is hij dry needling specialist. Robert houdt zich graag bezig met de ontwikkeling van de behandeling van rugklachten. Hij zit onder meer in de kwaliteitscommissie van het Rugpijnnetwerk Amsterdam.

Wieke Wiersma, bootcamp instructrice

Wieke Wiersma is bootcamp instructrice en dansdocent. Zij volgde haar opleidingen aan het CIOS en Dansacademie. Na een theatercarrière geeft zij sinds 4 jaar bootcamp trainingen aan onder meer zwangeren en jonge moeders. Door haar dansachtergrond is zij gespecialiseerd in houding en techniek. Plezier tijdens het trainen in de buitenlucht staat voorop; plezier zorgt voor motivatie, wat zorgt voor resultaat bij het herstel.

Vincent Willemsen, psycholoog

Vincent Willemsen is Gezondheidszorg psycholoog en is vanaf 2002 in het Ingeborg Douwes Centrum werkzaam.  Hij begeleidt cliënten met kanker en hun naasten, zowel individueel als in een groep. Behalve werken met cognitieve gedrags therapie, EMDR, zingevingstherapie en levensverhaal therapie werkt hij veel met ontspanningsoefeningen en visualisaties.

Rianne van Wingerden, oncologie- en oedeemfysiotherapeut

Rianne van Wingerden is oedeem- en oncologiefysiotherapeut. Tijdens haar opleiding in Rotterdam ontdekte ze haar interesse in patiënten met oncologische klachten. Na de opleiding Fysiotherapie begon ze daarom met de opleiding Oncologie. Daarna volgde ze ook de opleiding tot oedeemtherapeut. Momenteel volgt ze de master Lymphology & Oncology. Daardoor is zij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van oncologie.