Ondersteuning borstkankerpatiënten

okt16

Oktober is borstkankermaand. CCC ondersteunt veel borstkankerpatiënten tijdens en na hun behandeling.

Niet alleen door het bieden van gerichte behandelingen zoals oedeemfysiotherapie, maar bijvoorbeeld ook door de samenwerking met aanbieders van protheses en aangepaste lingerie.

Oedeemtherapie

De behandeling van borstkanker kan zowel mentale als fysieke klachten veroorzaken op korte maar ook op lange termijn. Gevolgen van de behandeling in het ziekenhuis die door de oncologie en of oedeemfysiotherapeut behandeld kunnen worden zijn o.a. pijnklachten en of zwelling na de operatie of bestraling, bewegingsbeperking van de arm en schouder door bijvoorbeeld litteken weefsel of het fibroseren van lymfevaten in de oksel/ arm. Zelfredzaamheid en het terug winnen van vertrouwen in het lichaam staan voorop. Daarnaast beoordelen we aan de hand van de wensen van de cliënt welke zorg nog meer nodig is. Denk hierbij aan een doorverwijzing naar de specialist voor aanmeten van borstprotheses en aangepaste lingerie of een energiecoach voor het omgaan met vermoeidheid. 


Protheses en aangepaste lingerie

Marilinge is een speciaalzaak in Amsterdam voor borstprotheses, aangepaste lingerie, badkleding en ondermode. Eigenaresse Marianna Dukker is zelf ervaringsdeskundige en helpt haar cliënten in alle rust de geschikte oplossing te vinden die past bij hun lichaam en levensstijl. Op haar website licht zij uitgebreid toe hoe het aanpassen van een prothese in zijn werk gaat.

Ook kunnen vrouwen bij haar terecht voor aangepaste lingerie. Prothese bh’s zijn voorzien van cuphoesjes om de prothese in te kunnen dragen, ze hebben bredere schouderbandjes om oedeemvorming te voorkomen en hebben een hoger gesloten decolleté. Naast aangepaste lingerie levert Marilinge ook speciale prothese badmode. Van deze modellen zijn de hals en oksellijn hoger gesloten zodat de prothese goed blijft zitten. 

Marianna is wekelijks op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 aanwezig bij Cancer Care Center, afwisselend op de lokatie Vrolikstraat en Koenenkade (Amsterdamse Bos). Om u optimaal te adviseren en in alle rust en privacy te kunnen passen is ruim voldoende tijd nodig. Daarom werkt Marilinge uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak met Marianna maken via 020-400 4333 of info@marilinge.nl